понеделник, 19 януари 2015 г.



10 храни, които ще те накарат да се влюбиш в корема си

Е, Коледните празници минаха, време е да спрем да похапваме в промишлени количества и да започнем да подготвяме тялото си за така чаканото лято. Кой не иска да изглежда добре на плажа и с гордост да разхожда стегнатото си тяло пред стотици втренчени погледи? Аз съм една от тях! И понеже с голяма доза срам ви споделям, че по мен има големи последици от празниците е време да се взема в ръце и да поработя за отражението в огледалото. Затова и денят ми започна с подновената карта за фитнеса и закуска от белтъци с обезмаслена извара (любима моя закуска по време на диета, обещавам скоро да ви я споделя), шепа бадеми и голяма чаша фреш от портокал. 
Няма нищо по-красиво от стегнатия корем, както при жените, така и при мъжете. Ето защо отделям голямо внимание на тази зона от своето тяло. 

Както повечето от вас предполагам знаят, плочките на корема не се дължат на хиляди коремни преси, а на ниският процент подкожни мазнини, тоест без правилната диета, колкото и коремни преси да правите, няма да постигнете успех. Напротив, дори има риск да увеличите обиколката на талията си, защото коремната преса също е мускул и при натоварване той също расте.

Именно затова, първата стъпка, която трябва да направим към перфектният корем е да подберем правилните храни за него. Днес съм ви подготвила един кратък списък от 10 храни, от който обезателно трябва да добавите към списъка за пазаруване още днес. 


1. Бадеми

Бадемите и бадемовото масло са богати на мононенаситени мазнини, които редуцират мазнините в коремната област. Те успешно понижават нивото на холестерола. 
Добавете шепа бадеми към сутрешната или следобедната си закуска. 

2. Гъби


Редица изследвания показват, че надморменото тегло и дефицита на витамин D в организма са пряко свързани. Витамин D е важен витамин, който спомага за намаляването на излишните мазнини, а гъбите са единствения естествен източник на витамина. Гъбите, трансформират UV лъчите във витамин D и могат да бъдат толкова ефективни, колкото и хранителните добавки, които съдържат въпросния витамин. 
Какво е нужно да направим? Оставете ги на слънце в продължение на поне 60 мин. преди да ги сготвите. Установено е, че термичната обработка няма да намали нивото на витамин D в тях. 

3. Спанак


Има ли нещо полезно, което спанакът не може да даде на организма ни? Има причина, поради която фитнес инструкторите и диетолозите да пълнят диетите ни колкото се може повече със съдържанието на спанак и това е именно заради високото му съдържание на хранителни вещества и ниското съдържание на калории. Спанакът има най-високото съдържание на фибри, в сравнение с всички останали листни зеленчуци и е чудесен източник на витамин C, витамин К, желязо, калий и магнезий.
Освен това, спанакът ограничава желанието за нездравословна храна. 

4. Кисело мляко 


Хората,  които консумират по-голямо количество кисело мляко, губят повече мазнини в зоната на корема, отколкото другите хора. Това се дължи на пробиотиците в неговото съдържание, които насърчават здравословната чревна среда и пречат на развитието на лошите бактерии. Една от функциите на пробиотиците, в случая е, че те понижават нивата на кортизол, които има важно значение в зъдържането на мазнини, особенно в тази област на нашето тяло.

5. Бобови храни


Бобовите храни, като черния и белия боб, лещата и червения фасул имат репутацията на храни, които ни карат да се подуваме в областта на корема. Всъщност те помагат за за изгарянето на мазнините и регулиране на храносмилането. Те са чудесен избор за хората, които се опитват да спазват диета, защото са богати на фибри и протеин. 
Освен това, в комбинация с месо, може да неутрализирате някои ненаситени мазнини. 

6. Сьомга


Сьомгата е изключително богата на омега-3 мастни киселини, които помагат на метаболизма да изгаря мазнините по-бързо. 

7. Семена от Чиа 


Тези семена са колкото малки, толкова и полезни за нас. Те са най-лесният начин да доставим по естествен начин на организма си нужните фибри, протеин и омега-3 мастни киселини. 28 грама чиа ще ви осигури  една трета от нужния дневен прием на фибри за възрастни.Тези малки семена са изключително полезни за храносмилането. 

8. Малини


Малините, ягодите и боровинките са много богати на фибри, което ни позволява да се чувстваме сити за по-дълго време. От друга страна, фибрите съдържат антиоксиданти, които ни предпазват от хронични заболявания, както и от рака. Антиоксидантите спомагат за увеличения приток на кръв и за по-ефективната работа на мускулите

9. Авокадо


Щях да допусна голяма грешка, ако бях пропуснала да добавя авокадото в списъка. Той е пълен със здравословни мононенаситени мазнини, които помагат за изгаряне на мазнините, не само в областта на корема, но и в цялото тяло. Освен това авокадото ни осигурява енергия и спира преждевременното чувство на глад. 

10. Лимон


Добавяйки лимон към чаша топла вода или пиенето на чай с парченца лимон, може да има успокояващ ефект над организма ви, който да помогне за намаляването на подутината в корема. Той стимулира храносмилателния тракт и ни предпазва от киселини, запек и газове. 























Няма коментари:

Публикуване на коментар