вторник, 20 януари 2015 г.

Щастието е у дома!

Зима е. Навън може и да не е типичното януарско време, но въпреки това нещото, което ме прави наистина щастлива е домашния уют. Сещате се, онова чувство на топлина, произлизаща не от отоплителния уред вкъщи, а от усещането, че си на сигурно и защитено място. Твоето място. Топлината идва не от техниката, а от любимите хора, вещи и преживявания. Но за мен има един задължителен материален елемент да се чувствам като у дома си и това са свещите. Удивена съм от многообразието и красотата на този обикновен предмет и силата му, когато става въпрос за уют. Уют и романтика. От това имам нужда, когато навън е студено и тъмно,за да се чувствам щастлива.


Има и друго нещо, което също ме кара да съм щастлива и то е така нареченото „от нищо-нещо”. Когато си създал нещо със собствените си две ръце, няма как то да не ти носи наслада и гордост от свършеното. Затова, днес, искам да ви представя как с подръчни материали може да имате красива свещ у дома. Повярвайте ми минималните усилия, които са необходими за направата ще ви се върнат многократно! 


С дъх на портокал и карамфил

Тази комбинация моментално ни пренася в една мечта за камина, огън и още нещо...

Ето и как става:

1. Сигурни сме, че в сезона на грипа, всеки се е запасил с необходимото количество витамин С, под формата на цитрусови плодове. Ето как можете да ги използвате и за декорация на дома. Вземете един средно голям портокал и набележете приблизително неговата половина, след което я отбележете с химикал. С помощта на нож за плодове го разрежете, като следвате очертанията. След това с лъжица, внимателно отделете кората от месестата част на плода. В резултат трябва да получите две сравнително еднакви полукълба.


2. Отново с нож за плодове можете да изрежете на едната половина от кората на портокала "капаче", по желана от вас форма. Ние избрахме звездичка. Отново контурирането става с нож и след това с леко избутване се прави самия отвор.

3. След като вече сте преминали на стъпка 3, можете да пробиете кората на портокала с няколко стръкчета карамфил. Тази ароматна подправка, заедно с мириса на цитрус ще осеят дома с невероятен аромат веднъж щом свещта е запалена.В долното полукълбо на портокала поставете малка чаена свещичка и вашата ароматерапия може да започне сега!




Изискан цвят

Следващата свещ е подходяща за различни официални събития или просто, ако пролетта вече много ви липсва. За направата ѝ ще са ви необходими цилиндрична стъклена ваза, изкуствени цветя (по-възможност с имитираща пластмасова почва, за да се закрепят по-лесно) и малка чаена свещ. За още по-изискан ефект може да използвате няколко различни по големина вази. Най-напред поставяте цветето, изкуствената почва ще ви помогне то да се закрепи добре за дъното на вазата. След това наливате вода, малко преди ръба на съда. И накрая поставяте чаената свещичка. Е, воала! 


Дантелени сънища

Още едно наистина изискано и просто решение за направата на свещник. Необходима ви е само дантела и малка свещ в стъклена чашка. Цветовото разнообразие, както и материите ще позволят на вашето въображение да се развихрите. Дантелата се залепя по ширината на свещта с помощта на силикон или моментно лепило. За още по-впечатляващ ефект, парчето дантела може е малко по-голяма от височината на свещта. Лесно и красиво!



Канела, канела и пак канела...

Не знам за вас, но за мен мирисът на канела значи само едно нещо-зима! Затова няма как да пропусна тази ароматна подправка, когато търся домашния уют. Канелени пръчици, свещ и коноп. Не само, че е красиво, но и ухае невероятно!



Сладки спомени 

Както вече споменах семейството е това, което прави един дом уютен. Затова ви предлагам една идея, подходяща както за подарък за близките хора, така и за вас самите, ако те ви липсват. Свещи със снимки! За целта са ви необходими: буркани или средно големи стъклени вази, чаени свещи и снимки, но принтирани не на фото хартия, а на много тънка копирна такава, за да може светлината от пламъка да ги осветява. Отново със силикон или моментно лепило залепяте само там, където се събират двата края на снимката. Прекрасна алтернатива на рамка за снимка!






Няма коментари:

Публикуване на коментар