понеделник, 26 януари 2015 г.

Консумирането на тези 5 плода ще ви подари гладка и нежна кожа

Простички промени в начина ни на живот, могат да окажат голям ефект върху здравословното ни състояние и външния ни вид. Такъв е случаят, например, с добавянето на плодовете към хранителния ни режим. Те са много важни за добрия вид на кожата ни. Подпомагат я да бъде сияеща; стимулират обновяването и естествената и хидратация. Освен това, подобряват текстурата на нашата кожа и я карат да изглежда млада и нежна. 

Те са богати на минерали и витамини. Снабдявайки организма ни с всички тези полезни вещества, ние му помагаме да съхрани за по-дълго доброто здраве и красотата ни. Освен това, имат удивителен козметичен ефект, когато използваме директно върху кожата ни. Ако съумеете да им отредите заслуженото място във вашия начин на живот, то резултатите ще ви задоволят. 

1. Банани

Бананите, богати на витамин А, B и Е, имат анти - стареещ ефект. Този плод е богат на протеини и натурални масла, които овлажняват всеки тип кожа, дори е подходящ и за по-мазна. Прясно пюре от банани, примесено с една лъжица мед, ще направи кожата ви по-нежна и хидратирана. Той е богат източник на минерали, фибри, магнезий и калий. Те помагат за правилната циркулация на кръвта в тялото ни. 

Любимият за много хора вкус, както и полезните съставки, които притежава, го правят най-добрия заместител на всякакъв вид нездравословно хапване, от което се нуждаем между главните хранения. 

2. Лимони

Той има високо съдържание на витамин C и естествени избеляващи свойства, което го прави незаменим при заличаване на петна, белези от акне и подпомага изсветляването и сиянието на кожата. 

Друга полза от лимона е, че омекотява и почиства най-грубите места по тялото, като коленете и лактите. Търкайте ги с резенчета лимон за постигане на ефекта. 

Добавете сока на лимона към чаша топла вода и я консумирайте сутрин рано, на празен стомах. Тази напитка се бори с целулита и е изключително полезна за чревния тракт. Може да бъде подсладена с малко мед. 

3. Ябълки

Лечебните свойства на ябълките са познати още от векове. 

Те имат високо антиоксидантно действие. Предотвратяват умирането на клетките и тъканите на нашата кожа и работят като анти-стареещ агент. Спомагат за намаляване на бръчките и фините линии по лицето. Нанесете ябълков сок, смесен с мед на лицето си и оставете да изсъхне, преди да го измиете. Това е много добра хидратираща маска. 

Освен това, не забравяйте, че ябълките са пълни с пектин, вещество от съществено значение при лекуване на акне. 

4. Портокали

Портокалите са богат източник на витамин C, като по този начин подобрява структурата на кожата. Подобно на лимона, портокала също изсветлява петна по кожата и забавя процеса на стареене. 

Изсушени портокалови корички, стрити ги на прах, премесени с кисело мляко са популярна и чудесна рецепта за домашен пилинг. 

Разбийте двете съставки, докато се получи еднородна смес и нанесете пастата върху кожата на лицето си за около 30 мин. или докато изсъхне. Отстранете маската с топла вода и кръгообразни движения, без натиск. Тази маска спомага за изравняването на тена и премахването на мъртвите клетки. 

5. Папая

Папаята е плод богат на витамин А и ензим, наречен папаин. Това са две от най-използваните съставки в козметичните продукти от 17ти век насам, особено в ексфолиращите продукти. Използването му върху кожата отстранява мъртвите клетки и стимулира обмяната на клетки в епидермиса. Тя е изключително нежен плод и има положителен ефект и върху най-чувствителната кожа. 

Втрийте лицето си внимателно с вътрешността на папаята за около минута, за да ексфолирате кожата си. Смелете папаята и добавете към нея 2 супени лъжици мед или кисело мляко и използвайте тази смес като маска. Изплакнете след 20 мин. с хладка вода и нанесете хидратиращ крем. Ще се влюбите в кожата си! 

Ето защо не трябва да пропускаме плодовете в нашето ежедневие. Те са признати като лидер в здравословното хранене. Направете крачка в страни и тествайте техните положителни свойства свързани с красотата на нашата кожа. Сами ще се убедите, че те не са само вкусни, но и изключително полезни. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар