петък, 6 февруари 2015 г.

18 от най-живописни градчета и села в Европа

Нашият прекрасен континент Европа е изпълнен с приказни места. Освен световните топ дестинации като Париж, Рим, Барселона, Лондон, които привличат с невероятните си места хиляди туристи ежемесечно, в Европа също така се крият и много малк градове и села, които могат буквално да ни зашеметят със своята красота. 

Днес сме ви подготвили малка част от тях. Смятаме, че в България има стотици такива достойни места, но за нашите невероятни кътчета ще се фокусираме по-обстойно. 
18-те прерасни места, на които сме се спрели днес могат да ви впечатлят с невероятна природа и интересна архитектура, което създава впечатляваща атмосфера сред тях. Насладете се на снимките и кратката информация за тях, а ние от сърце ви пожелаваме поне половината от тях да посетите на живо! 

1. Велико Търново, България
Няма как да говорим за живописни места в Европа и да пропуснем нашия невероятен град Велико Търново. Без значение през кой сезон ще отидете там, красотата му ще ви заплени. Магнетичността на този град те обгръща от мига, в който навлезеш в пределите му. Не пропускайте, естествено, да посетите и най-голямата забележителност на града - Царевец. 

2. Раундстоун, Ирландия 
Това рибарско селце, разположено в Ирландия ще ви омагьоса с невероятната си красота. To е популярно място за почивка сред художници и любителите на природата, заради забележителната красота на заобикалящите го планински и морски пейзажи. В него има купища барове и ресторанти, в които можете да опитате от известното ирландско уиски, както и да се насладите на прясно уловената риба от местните рибари.
3. Позитано, Италия 
Известен още като "крайбрежната перла на Италия", този изискан курорт, разположен на Амалфитанското крайбрежие, ще ви заплени с нестандартното си, стръмно разположение, от което се откриват невероятна гледка към островите. Навсякъде има стълби, които да ви отведат към бреговете на приказния град или да ви помогнат да се изкачите към върховете на града, от които може да се насладите на невероятната гледка към безкрайния син хоризонт. 
4. Смьоген, Швеция
Смьоген е типичен, малък крайморски град в западна Швеция. Накъдето и да се обърнеш, имаш чувството, че пред теб изкача пейзажна картина на известен художник. Всичко е боядисано в червено и бяло, няма никакви дървета - само скали, купища платноходки, много бира и хора, които просто се наслаждават слънцето, което рядко се появява. 
5. Наарден, Холандия
Наарден е град-община в Северна Холандия и представлява крепост във формата на звезда. Този малък град е типичен пример за стила на укрепление, който се развивал в Европа през 16 век. Тази звездна крепост е една от малкото оцелели холандски бастиони и е единствената в Европа с уникалните си стени и ровове с вода, които са в толкова добро състояние, колкото преди пет века. 
6. Динан, Белгия 
Динан е малък цветен град в белгийската провинция Намюр, разположена в югоизточната част на Белгия. Днес градчето има амбициите са се превърне в спокойно туристическо селище, предлагащо приятни възможности за почивкаLa Grotte Merveilleuse е името на една атрактивна пещера в Динан, която се тачи като „шоу пещерата” на Белгия. В нея можете да видите невероятни водопади и сталактити. 
7. Кохем, Германия
Това е един удивителен град в Германия, който привлича стотици туристи с красивите си исторически останки и невероятния замък Кохем, разположен на върха на хълма, точно над града. Заслужава си да се посети! 

8. Ез, Франция 
Това е малък курорт на Френската Ривиера, намиращ се между Монако и Ница. Изключителната гледка, стръмните лъкатушни алеи и нагиздени с цветя павирани пасажи на Ез са работно място за занаятчии и продавачи на антикварни предмети, угаждащи на туристите. Основна туристическа забележителност в Ез е ботаническата градина, която предлага огромна колекция от кактуси. 
9. Гмунден, Австрия 
Гмунден е град от провинцията Оберйостерайх,в окръга Гмунден. Той е разположен до езерото Траунзее на река Траун. Заобиколен е от високите планини - Траунщайн, Ерлакогел, Вилдер Когел и ХйоленгебиргеКитните зелени полета, сините води на езерото и върховете на планините, които заобикалят града, го правят едно прекрасно за посещение място. 
10. Линдау, Германия 
Наричан още "най-красивия град в Германия", Линдау е дестинация за тези от вас, които обичат както красотата на планините, така и безкрайната синева на водите. В близост е до пресечната точка на австрийската, германската и швейцарската граници, Линдау е стар баварски остров-град сгушен в източната част на езерото Констанс. Имайте на предвид, че тук можете да посетите едно от най-красивите пристанища на Европа. 
11. Венген, Швейцария
Това алпийско градче е изключително красиво. Легнало в подножието на три планини, през зимата е рай за скиорите, а през останалите сезони можете да се насладите на почивка и разходки сред невероятната природа. Освен това, в градчето са забранени автомобилите. За да стигнете до там ще се наложи да използвате влакче, което преминава през множество живописни кътчета, които ще ви оставят без дъх. 
12. Ротенбург Об Дер Таубер, Германия
Между "Пътя на крепостите" и "Романтичния път" се намира един от най-интересните и красиви градове на Бавария. Известен е със своята автентичност. Навлизайки в града, придобиваш усещането, че си част от някоя приказка на братя Грим, с всички тези зелени, бели, розови, сини къщи с дървени греди, малки прозорчета и разноцветни витражи.Освен това, той е популярен и с това, че там целогодишно е Коледа. В Роренбург непрестанно се продават ръчно изработени Коледни картички, играчки и елхи. 
13. Ла Рок - Гажак, Франция 
Това е едно от най-красивите села във Франция. Разположено в подножието на стръмна скала, точно до бреговете на река Дордогне, това историческо селце е едно от най-приказните места в страната. Сградите разположени в него спомагат картината да се превърне в незабравим за очите пейзаж.
14. Чешки Крумлов, Чехия
Чешки Крумлов е малък град в Чехия. Погледнат от птичи поглед, той изглежда много живописно , благодарение на минващата през него река Вълтава. Този невероятно красив град, заедно със старинната си архитектура е част от историческото наследство на ЮНЕСКО. 
15. Карлови Вари, Чехия 
През него преминават и се сливат две реки - Охре и Тепла. Той е едино от най-привлекателните СПА курорти в света.  Разполага с 13 основни горещи минерални извори и около 300 по-малки. Невероятната комбинация от лечебна вода, приказна природа и старинна архитектура превръщат това селце, в едно от най-предпочитаните места за релакс от много хора. 
16. Мостар, Босна и Херцеговина
Мостар е великолепен град, разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва, в Босна и Херцеговина. Неговото уникално местоположение се простира в подножието на три планини - Вележа, Хума и Чабуле. В града има множество исторически забележителности, но най-известната от тях е Стари мост, който е под закрилата на ЮНЕСКО. 
17. Гамла Стан, Швеция 
Ако си падате по културния туризъм, то бъдете сигурни, че ще се влюбите в товя място. Именно тук, в Гамла Стан, през 1252 г. е основан Стокхолм. Обстановката от това невероятно място ни пренася много назад в годините. Автентичността му е напълно запазена - купища старинни сгради, кафенета и малки магазинчета, разположени из симпатичните каменни улички.Тук все още можете да видите занаятчии, които творят интересни сувенири от злато и метали. 
18. Блед, Словения 
Блед е планинско градче в Словения и популярна туристическа дестинация, привличаща многобройните си посетители с невероятната красота, която притежава. Същото име носи и ледниковото езеро, на чиито брегове е издигнат града. Освен езерото, друга забележителност е замъкът Блед, който се издига на скалата, точно над езерото. Невероятната гледка от заобикалящите го стръмни склонове на Юлийските Алпи довършват перфектния пейзаж. 












































Няма коментари:

Публикуване на коментар