сряда, 21 януари 2015 г.

Брускети със сирене Гауда и чери домати

Имате нужда от нещо лесно, вкусно и различно, с което да впечатлите своите гости? Мисля, че брускетите със Гауда и домати са един страхотен избор, който бързо ще се превърне в едно от любимите ви предястия. 

Освен невероятният вкус, другото хубаво при тях е, че съхранени в хладилник стават още по-вкусни. Така можете да ги приготвите ден преди партито и да улесните работата си в деня на събитието. 

Ние лично, много ги обичаме, особено на по чаша студено бяло вино и купища сладки приказки за щастието в живота! Наздраве! 






































Ниво на трудност: лесно 
Порции: 50 - 70 брускети 


Продукти: 
2 дълги италиански франзели (може да бъде използван всякакъв друг вид хляб)
1 - 2 скилидки чесън 
майонеза  
1 чаена чаша ситно настъргано сирене Гауда
2 чаши ситно настъргано сирене Моцарела (може да бъде заменено с кашкавал)
7 - 8 чери домата 
магданоз 


Приготовление:

Загрейте фурната на 250 градуса.

1. Нарежете франзелите по диагонал, под лек ъгъл и ги поставете върху хартия за печене. 



2. Настържете на ситно ренде сирената и ги поставете заедно в купа. 


3. Пресовайте чесъна и го изсипете заедно с майонезата в купата с настърганото сирене. Ако смятате, че майонезата не е достатъчно добавете още, но не прекалявайте, за да не стане твърде "тежък" вкуса. Разбъркайте, докато съставките се смесят добре. 



4. Поставете нарязаният хляб в предварително загрята фурна за около 10 - 12 минути или докато краищата му не станат златисти. Извадете от фурната и докато е още топъл хляба намажете брускетите със сместа и гарнирайте отгоре с парченца домат и стръкче пресен магданоз. 
































Няма коментари:

Публикуване на коментар