Печена сьомга с дижонска горчица и чесън
Но да се върнем обратно към празничната вечеря. Тази рецепта за сьомга е една от любимите ни, заради невероятния си вкус и лесното и бързо приготвяне. Сосът е неповторим с невероятно апетитния си аромат, идеално пасващ на рибата. Спокойно мога да я нарека "най-добрата рецепта за печена сьомга". Насладете се!
Ниво на трудност: лесно
Порции: 4
Продукти:
4 филета от сьомга
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
2 или 3 скилидки чесън
1 ½ чаена лъжица дижонска горчица
2 супени лъжици пресен лимонов сок
няколко резена лимон (за сервиране)
смлян черен пипер
сол
зехтин
Приготовление:
Загрейте фурната на 200 градуса.
1. Увийте тавата в алуминиево фолио, за да избегнете залепване на рибата.
2. В малка купа смесете: 2те супени лъжици магданоз, пресованите скилидки чесън, горчицата, солта, черния пипер, 1/8 чаена чаша зехтин и лимоновия сок. Аромата е просто невероятен!
3. Поставете филетата с кожата надолу.
4. Намажете щедро всички страни на рибата със соса и отгоре поставете по един резен лимон.
5. Печете сьомгата около 12-13 минути или просто докато се свари. Не я прекалявайте с изпичането, за да не стане суха.
Ииии ето, готово! Най - вкусната печена сьомга е вече ваша! Bon appetit!
Аз така си правя пържолите вкъщи, но със сигурност ще пробвам как става и със сьомгата. Благодаря за интересната идея
ОтговорИзтриване