четвъртък, 29 януари 2015 г.

Приказният свят на Ели Сааб 

Малко преди да започне седмицата на модата в Ню Йорк през февруари, всички погледи са приковани към Hаute Couture линиите на най-популярните и обичани дизайнери от цял свят. В романтичният Париж се представят официалните тоалети на най-обичаните имена в модата, които ни карат да се впускаме в мечти. След като ви показахме колекцията на Зухаир Мурад, днес ще ви представим другия ни любим дизайнер и неговите 55 шедьовъра за Пролет/Лято 2015. 

В сряда, Ели Сааб ни представи изисканата си линия от тоалети, с които за пореден път ни остави без думи. Верен на стила си неговите рокли излъчваха нежност и голяма доза женственост. 


Чрез колекцията си, дизайнера отправя поглед към миналото и родината си. В книжка, поставена в ляво от всяко място, той разкрива мислите и чувствата си от неговата младост и спомените за неговата майка, носеща дълга рокля покритa с цветя. "И с всяка една нова колекция, в съзнанието ми изплува отново и отново, удивителния образ на моята майка в онази копринена рокля с принт на лале." Това изречение, част от изповедта на Сааб в информационната книжка, представя изцяло неговия проект и именно от къде идва музата на твореца за създаването и. 



В новата си колекция, ливанският дизайнер представя познатия ни подход. Той е краля на дългите, официални рокли, които умело успява да превърне мечтаната Дисни рокля в реалност. Използвайки ефирни пера, бляскави мъниста и висококачествени дантели, мистър Сааб успява да сътвори роклята блян на всяка жена, още от детските и години. 













































Няма коментари:

Публикуване на коментар