Брауни с черен шоколад
Съществуват два типа хора Едните обичат черен шоколад, а другите млечен. Други не признаваме!
Аз определено съм от втория тип хора. Обичам както чист млечен шоколад, така и с всякакви добавки. Включително и солените, които са много популярни напоследък. Не казвам, че не ям и черен шоколад, но факта, че обичам след него да пия чаша мляко определено ме приобщава към любителите на млечния.
От друга страна майка ми обожава черния шоколад. В "сладкото ни шкафче" винаги можеш да откриеш поне един. Затова около зимните празници реших да я зарадвам и приготвих специално за нея богати шоколадови браунита.
За нея ли казах? Дано ги е успяла да ги опита! Похапнахме си всички от тях.
Ниво на трудност: лесно
Порции: 16
Продукти:
1 масло
150 гр. черен шоколад
1/4 чаена чаша неподсладено какао на прах
2 чаши захар
1 супена лъжица ванилия
3 големи яйца
170 гр. брашно
100 гр. шоколад
пудра захар
Приготовление:
1. В средно голяма тенджера разтопете маслото (оставете си малко за намазване на тавата) и черния шоколад на слаб огън. Бъркайте докато сместа не стане гладка.
2. Добавете какаото на прах към него и след като го объркате добре, оставете тенджерата настрани от котлона и оставете да се охлади за 5 минути.
3. Прибавете захарта и ванилията.
4. Вече сместа трябва да е поизстинала, ако не е изчакайте. След като е готова, добавете яйцата като ги слагате едно по едно и след всяко разбърквате добре.
5. След яйцата е ред на брашното и малките парченца шоколад. Разбъркайте добре, за да са омесени перфектно всички съставки.
6. Готовата смес изсипете в намазаната с маслото и набрашнена тава. Тя трябва да е с размери 20х20. Ако нямате такава тава, може и по-голяма да ползвате. Тогава браунито ще бъде по-тънко.
7. Поставяме тавата в предварително загрятата фурна на 220 градуса фурна. Печен за 40 мин. Проверяваме с клечка за зъби дали е изпечена сместа. Ако не е готова връщаме за още 10-15 минути във фурната. Само внимавайте да не изгорите ръбовете.
8. След като е изпечено нашето брауни го поръсваме с пудра захар. МНОГО важно е да го оставим да изстине преди да го нарежем.
Сервирайте с топка ванилов сладолед, за още по-голям разкош! Просто го обожавам този десерт. Определено стана любим на цялото ми семейство. Запрятайте ръкави и дарете този прелестен сладкиш и на вашите близки. Гарантираме ви успех!
Няма коментари:
Публикуване на коментар