понеделник, 26 януари 2015 г.

Брауни с черен шоколад 

Съществуват два типа хора Едните обичат черен шоколад, а другите млечен. Други не признаваме! 



Аз определено съм от втория тип хора. Обичам както чист млечен шоколад, така и с всякакви добавки. Включително и солените, които са много популярни напоследък. Не казвам, че не ям и черен шоколад, но факта, че обичам след него да пия чаша мляко определено ме приобщава към любителите на млечния.

От друга страна майка ми обожава черния шоколад. В "сладкото ни шкафче" винаги можеш да откриеш поне един. Затова около зимните празници реших да я зарадвам и приготвих специално за нея богати шоколадови браунита. 

За нея ли казах? Дано ги е успяла да ги опита! Похапнахме си всички от тях. 

Ниво на трудност: лесно
Порции: 16 

Продукти:
1 масло
150 гр. черен шоколад 
1/4 чаена чаша неподсладено какао на прах
2 чаши захар 
1 супена лъжица ванилия
3 големи яйца
170 гр. брашно
100 гр. шоколад 
пудра захар

Приготовление:

1. В средно голяма тенджера разтопете маслото (оставете си малко за намазване на тавата) и черния шоколад на слаб огън. Бъркайте докато сместа не стане гладка.
2. Добавете какаото на прах към него и след като го объркате добре, оставете тенджерата настрани от котлона и оставете да се охлади за 5 минути.
3. Прибавете захарта и ванилията. 

4. Вече сместа трябва да е поизстинала, ако не е изчакайте. След като е готова, добавете яйцата като ги слагате едно по едно и след всяко разбърквате добре. 
5. След яйцата е ред на брашното и малките парченца шоколад. Разбъркайте добре, за да са омесени перфектно всички съставки.

6. Готовата смес изсипете в намазаната с маслото  и набрашнена тава. Тя трябва да е с размери 20х20. Ако нямате такава тава, може и по-голяма да ползвате. Тогава браунито ще бъде по-тънко. 

7. Поставяме тавата в предварително загрятата фурна на 220 градуса фурна. Печен за 40 мин. Проверяваме с клечка за зъби дали е изпечена сместа. Ако не е готова връщаме за още 10-15 минути във фурната. Само внимавайте да не изгорите ръбовете. 



8. След като е изпечено нашето брауни го поръсваме с пудра захар. МНОГО важно е да го оставим да изстине преди да го нарежем. 

Сервирайте с топка ванилов сладолед, за още по-голям разкош! Просто го обожавам този десерт. Определено стана любим на цялото ми семейство. Запрятайте ръкави и дарете този прелестен сладкиш и на вашите близки. Гарантираме ви успех! 









Няма коментари:

Публикуване на коментар