петък, 23 януари 2015 г.

Величието на рустикалният стил или хотел Каро във Валенсия

Това е един от любимите ми хотели! Разположен в центъра на града, на по-малко повече от 200 метра от катедралата на Валенсия и базиликата, в сграда обявена за историческо наследство, хотел Карло е първия исторически паметник-хотел в града.
  

Проеткът е дело на дизайнера Франсеск Райф. Той подхожда изключително педантично към детайлите, насищайки хотела с чисти, геометрични форми, които се сливат безпроблемно със старинните архитектурни особености на някогашния дворец на маркиза на Каро, чиято фасада датира от 19ти век. 

Резултата от проектът на Райф е уникален хотел с колекция от 26 стаи, всяка различна от останалите, но все пак всички неописуемо уютни и изключително съблазнителни. Архитектурният чар, чистите линии и простите форми, топлината, която внася употребата на дървото и останалите висококачествени материали, са съчетани толкова правилно, че да не може човек да си представи по друг начин интериора на този невероятен хотел. 

На приземеният етаж са разположени три зали за обществени мероприятия, обзаведени по различен начин една от друга. 

Неговите уникални стаи са разположени в четириетажната сграда, които се категоризират в двойни стаи, супериор и специални. Хотела предлага и два апартамента - Арабска кула и Апартамента на маркиза. Всички те са уютни, романтични, с гледка към тайния вътрешен двор на двореца 

Стъкленият покрив на ресторанта, както и някои мебели и част от осветителните тела са специално проектирани за този проект на Франсеск Райф. 


































4 коментара:

  1. Ваня Коладова24 януари 2015 г. в 1:41

    Размечтах се!

    ОтговорИзтриване
  2. колко оригинално и луксозно само :)

    ОтговорИзтриване
  3. Иванина Попова24 януари 2015 г. в 3:54

    Ехееее.. разкошотия :) Дано имам късмета да го видя на живо. Пожелавам го и на вас :):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарим Ви! Силно се надяваме да се случи! :)

      Изтриване