Сочни печени пилешки гърди
Когато готвя месо, без значение дали пилешко, свинско, телешко, пуешко и т.н., имам 2 правила, които спазвам. Едното е, поне два часа преди самото приготвяне, да поставя месото в марината (зависи от рецептата), а другото е, да бъдат използвани колкото се може повече подправки. Много обичам крехкото, сочно месце. А най-любимо ми е пилешкото.
Рецептата, която днес ще ви представя е моята най-любима рецепта за пилешки гърди. Невероятно крехки, напоени обилно с ароматите от всички сосове, в които ги обливам. И като добавим и лекият аромат на чесън, който носят... Ммм запрятам ръкави!
Освен рецептата за любимите ми пилешки гърди, съм ви добавила и 2 рецепти за сос Ранч, известен още като соса на KFC и така наречената от моето семейство "чеснова подправка".
Порции: 6 - 8 порции
Продукти:
3-4 кг. обескостени пилешки, без кожа пилешки гърди
1/2 чаена чаша чаша майонеза
1/2 чаена чаша сос Ранч
6 - 8 скилидки чесън
1/2 чаена чаша барбекю сос
за сос Ранч:
1/2 чаена чаша майонеза
1/2 чаена чаша сметана
1/2 чаена чаша мътеница
1 супена лъжица чесън на прах
1 чаена лъжица сух риган
1 чаена лъжица сух копър
1 чаена лъжица сух див лук
1 супена лъжица сух магданоз
2 супени лъжици пармезан
1 капка лютив сос
1 супена лъжица сос Уорчестър
1 чаена лъжица бял пипер
за чесновата подправка:
1 ½ супени лъжици морска сол
1 супна лъжица червен пипер
1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
1 чаена лъжица чесън на прах
Приготовление:
1. Измийте пилето със студена вода и го подсушете.
2. В Йенска тенджера се смесват майонезата, сос Ранч и пресования чесън.
3. Поставете и пилето в тенджерата и се постарайте маринатата да го покрие от всички страни.
4. Поръсете всяка страна на пилешките гърди с чесновата подправка. Слагате капака и оставяте за 24 часа в хладилник, за да попият хубаво гърдите.
5. Загрейте грила на максимална температура. Намажете го с мазнина, аз обичам да слагам масло. След като загрее поставете пилето и намалете температурата на средно-ниска. Печете от всяка страна за около 10 мин. Завъртайте пилешките гърди на 90 градуса на всеки 5 минути, за да получите кръстосан ефект от грила. Като обърнете пилешките гърди, намажете обилно с барбекю сос изпечената страна. Повторете същото и с другата страна на пилето след като е изпечена.
Не прекалявайте с изпичането на пилето, за да не стане жилаво при сдъвкване.
6. След като са готови парчетата месо се покриват с фолио. Оставете ги за 15 мин. преди да бъдат консумирани.
Сервирайте с още барбекю сос, печени картофи и салата от вкусни домати и краставички и ще получите заслужените похвали на останалите хора, с които споделяте трапезата си. Гарантирам ви! Тази рецепта наистина е невероятна!
Няма коментари:
Публикуване на коментар