вторник, 20 януари 2015 г.



Кой е цветът на 2015 година? 

Както всяка друга година, така и тази, институтът по цветовете Pantone, определи кой ще бъде цвета на годината. През 2015 актуалният цвят носи името Марасала и нещо средно между червено и кяфяво.



Името на цвета е вдъхновен от прочутото италианско вино, което носи същото име. Неговата родина е региона около град Марсала, намиращ се на остров Сицилия.
"Марсала въплъщава удоволствието от вкусен обяд, а неговата червено-кафява основа излъчва изисканост и естественост" мотивират избора си от Пантон. 

Решението за цвета е взето след обстойни и дълги изследвания на новостите в сферата на музиката, киноиндустрията, модния подиум, текстилната индустрия, обзавеждането. Дори важни световни социални и икономически събития могат да повлияят на решението на огромния екип. След като се вземе окончателното решение, то се прибира в плик и никой от участниците няма право да издава информация. Месец преди настъпването на новата година, институтът излиза с официално съобщение, което се превръща в световно събитие за пресата и дизайнерската индустрия. 


Защо Марсала? 

  • Той е еднакво подходящ както за жените, така и за мъжете. Марсала е динамичен и ароматен нюанс за дрехи и аксесоари, който насърчава креативността и експериментирането. 
  • Той подхожда на почти всеки цвят кожа, страстен и изтънчен, Марсала е много подходящ цвят в декоративната козметика. Най-доброто му приложение е върху скулите като руж. Освен това е перфектен като акцент на нокти, устни, а дори и за коса.
  • Драматичен, и в същото време земно топъл, богатият и пълноценен нюанс на червено - кафявото внася топлина в интериора. 

 

Дали ще изберете Марсала като част от гардероба си, като акцент в дома или направо като част от вас е изцяло ваше решение, но със сигурност ще бъде успешно. А от всички тези думи за този невероятен цвят на нас ни се допи винце. А да не забравяме, че сме тук, за да обсъждаме и насърчаваме всички към нещата, които ни правят щастливи. Затова от нас... 

Наздраве!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар