неделя, 25 януари 2015 г.

7-те най-красиви плажа на Мексико

Навън е студено, мрачно и дъждовно, но далеч не е така в нашите мисли и сърца. Аз съм от тези хора, които намират върховното щастие по плажовете. Цяла година мечтая да дойде време за лятната ваканция, а когато това дългоочаквано време настъпи, не губя и ден, далеч от прекрасните златисти плажове. 

Обожавам краката ми да усещат нагорещения пясък, а очите ми да се наслаждават на синия безкрай. В този момент мислите ми са далеч от мен, просто стоя изгубена в прекрасната синева и не мисля за нищо, а просто изживявам момента. Ето това визирам под "върховно щастие". 

След като ви споделих тази информация за себе си, предполагам, че е излишно да споменавам, че местата, които най-силно мечтая да посетя са именно местата с най-красивите плажове. Топ мечтана дестинация ми е Мексико, именно поради този факт. Мечтая с шепа приятели да си наемем каравани, от тези шарените, изпълнени с позитивизъм, излъчващи от далече младия, жив, номадски дух, които всички трябва да носим в себе си. И да обикаляме от плаж на плаж, да си правим вечери на плажовете край огъня, да пием текила и да се смеем до ранни зори.  

Сред многобройните великолепни плажове на тази гостоприемна пъстра страна, съм ви подбрала 7-те най-красиви, според мен, които си заслужават да се видят в този живот. 


1. Playa del Amor 
                                                                                                                                                  
Известен още като Плажът на любовта, той изглежда като голяма дупка сред зеления остров, на който се намира. Името му вероятно е вдъхновено от красотата и уединението на това място: перфектно за влюбени двойки!

Достъпът до скрития плаж е чрез малък тунел, който го свързва с Тихия океан. Желаещите да го посетят се налага да преплуват 5-6 метра, за да стигнат до пясъчната ивица. Но красотата, която ги чака там си заслужава! 

                                                                             
2. Chileno beach  

Ако сте фен на подводния свят, тогава вие със сигурност ще оцените възможностите за гмуркане с шнорхел, които ви предлага остров Чилено. 

Сред тюркоазените води, часове наред могат да бъдат прекарани тук, опознавайки подводния рай, който това красиво кътче ни предоставя. Изобилие от тропически рибки ви очакват да ви поздравят. А най-хубавото е, че свикнали с човешкото присъствие, те не се страхуват от малък контакт с хората. 

3. Zicatela beach 

Гласуван като един от най-добрите плажове в Мексико, плаж Зикатела е перфектното място, ако сте сърфист. Мощните морски течения го правят идеален за екстремни спортове. Именно затова годишните сърф състезания се провеждат на този плаж през август или септември. 

Не е препоръчително да плувате във водите на този плаж, заради силните морски течения. Но все пак, ако предприемете този риск, бъдете внимателни! 

4. Chankanaab Bay 

Перфектен за еднодневна екскурзия, този живописен плаж се намира в близост до много кафенета и барове. Красотата на водите му привлича стотици хора на ден, които се гмуркат сред кристално чистите му води. Изобилието на екзотични рибки и коралови рифове ще превърнат това райско място в едно от любимите ви на планетата! 

5. Akumal Beach

Друг невероятно красив плаж за гмуркане с шнорхел, плаж Акумал е избор за много любители на адреналина. И тук можете да се порадвате на красотата на подводния свят. 

Освен сред любителите на гмуркането, този плаж е избор на много младоженци. Красотата му е всеизвестна, а гигантските морски костенурки, които го обитават са любима атракция на малки и големи. 

6. Tulum Ruins Beach

 Със сигурност един от най-красивите брегове на Мексико, този плаж е разположен на място сред руините на Маите. Така накъдето и да се обърнеш, очите ти се любуват на приказна гледка.

Прекарайте деня релаксирайки на ситния като прах пясък или разхождайки се и изучавайки интересни факти за живота на ранните предци на мексиканците. Посещението на този интересен плаж ви гарантира спомени за дълги години напред. 

7. Punta Bete 

Това интимно място е прекрасно за прекарване на ден изпълнен с плуване и излежаване под слънчевите лъчи. 

 Плаж Пунта Бене не е много известен и в това се крие неговия чар. Тук няма тълпи  от хора, които да пречат на спокойствието ви. Перфектното място за усамотение, тишина и релакс. 

Е, помечтахте ли си с нас поне за малко? Красотата на Мексиканските плажове е неописуема и искрено пожелаваме на всеки от вас,поне веднъж в живота си,да се порадва на тези вълшебни места! 














Няма коментари:

Публикуване на коментар