четвъртък, 29 януари 2015 г.

10 причини защо да ОБИЧАМЕ зимата


Много интересен човек съм! Мразя студа, а обожавам зимата. Странно нали? Цял живот не мога да си обясня как точно се случва това в мен, но е факт! От много малко дете, та чак до сега. 
Остана още един месец до края на този сезон. Така, че нека игнорираме студените си крайници и ледените нослета, които ни подарява и да погледнем на нея от към хубавата страна. 


1. Снега

Много молим снежните хейтъри да отстъпят назад, понеже сега ще обсъждаме защо снега е СТРАХОТЕН! 

Поглеждаш през прозореца и като, че ли си част от една невероятна приказка. Всичко е бяло, чисто и красиво. Тук - там се виждат лапичките на някое улично коте, оставило следи в снега. Покривите на къщите около теб са покрити със снежно одеяло, а голите дървета днес са с прекрасна бяла украса. Ахх.. ето това е невероятно утро. 
A oще по-хубавото следва след това. Снега събужда заспалото дете и в най-големия песимист. Един грабва шейна, друг чувал, трети се бият със снежни топки, четвърти правят снежни човеци... Kакто се казва - всеки луд с номер си. 



2. Вкусните гозби

Няма по-подходящо време за горещи супи и яхнии от зимата. Прибираш се намръзнал от студа навън и бързаш да се сгрееш с една топла пилешка супичка. Нима това не е щастие? 
А свинското? Ммм... свински ушички на скара, свински късчета приготвени на старата печка на село, силно посолена кожа, домашен бахур, сланина. Свинското със зеле дори няма да го споменавам... това ми е слабото място!
А домашния суджук? Останал ми е един последен и ми е толкова свиден! Режа си на ден по едно тъънко парченце, за повече нямам право. Ама и как да не си го пазя, следващия ще е чааак догодина...

3. Топлите дрехи

Едно от любимите ми неща през зимата е модата и възможностите, която ни предоставя. Влюбена съм в меките, големи, топли шалове. Един червен шал към черното или сиво палто, може да се превърне в невероятен акцент, който да те откроява сред тълпата. Същото важи и за шапките и ръкавиците. 
Меките кашмирени пуловери и сгряващите вълнени жилетки са другата ми слабост в зимната мода.
А комбинацията от риза, пуловер и красива перлена огърлица могат да те превърнат в модната кралица на офиса! Гарантиран успех! 






4. Горещите напитки

Горещ шоколад, мляко с какао... ами зима е! Възползвай се от ниските температури навън, за да се порадваш на тези калорични, но изключително вкусни еликсири. 
Горяща камина, интересна книга, топло одеяло и чаша горещо какао. Прекрасно, нали? 

5. Горяща камина

Ако някой знае нещо по-уютно от това, нека го каже веднага! Това е върховното удоволствие! Топлината от дърва е незаменима. Романтиката, която придава камината на нашия дом е незаменима. Ако имате това бижу в дома си, то вие сте истински късметлии.

6. Зимни спортове

Тук спечелихме всички маниаци на адреналиновите спортове.
Зимата е времето за ски и сноуборд. Още с падането на първия сняг, всички практикуващи тези видове спорт, нарамват екипите и завладяват снежните върхове. Признаваме си, не сме най-добрите в спускането по снежните писти, но пък силно подкрепяме хората, които изпитват удоволствие от тези екстремни спортове. Особено обичаме да го подкрепяме от дървените пейки на някое кафе в края на пистата с по чаша горещ чай. 

7. Кучета в пуловери

Кога друг път ще се порадваш на сладката гледка да видиш мини пинчер облечен с още по-мини пуловера му? Все по - голямо разнообразие от дрехи и аксесоари има и за най-верните ни приятели. Наскоро дори видях куче с ръкавици на лапичките. Не мисля, че бих го причинила на любимеца си, но няма да откажа да му купя още един плетен пуловер, с който да се перчи утре в парка. 

8. Коледните и новогодишни празници

Мисля, че това е главният ключ за любовта ми към зимата - Коледа и празниците след нея. Това е най-хубавото време от годината. Всички ставаме по-милосърдни, по-усмихнати, по-всеотдайни. Още с началото на декември се започва украсяването. Навсякъде блещукат коледни лампички, пекат се коледни сладки, опаковат се подаръци. Всеки с нетърпение очаква 24 декември, когато ще се събере с най-близките си у дома, за да отпразнува Бъдни вечер в смиреност и любов. А на следващия ден - прекрасната Коледа - времето за подаръци, усмивки и веселби! И като се започнат всекидневните празници, та чак до Иванов ден. Как да не отброяваме с нетърпение месеците до декември?

9. Хубавите филми

С началото на Коледните празници, се поставя началото и на вечната битка за надмощие между телевизиите. Един след друг започват любимите филми на нас, зрителите. На моменти дори става изнервящо когато трябва да избереш между два от любимите си филма, които се излъчват по едно и също време, на различни телевизии. 
И все пак каква ще е Коледа без "Сам вкъщи", "Армагедон" или някоя от приказките на Дисни?

10. Безкрайното излежаване вкъщи

Това е сезона, който ти позволява да се излежаваш на топло колкото си пожелаеш без да се възприемаш като мързеливец в очите на приятелите си. Оправданието "много е студено навън, нека оставим излизането за друг ден" е много подходящо и най-хубавото е, че никой няма да ти се разсърди, защото оправданието ти е достатъчно извинително. Така че, опъвай гръб на дивана и гледай хубави филми или чети любимата книга, докато градусите навън не са започнали да се покачват. 

























Няма коментари:

Публикуване на коментар