неделя, 8 февруари 2015 г.

Печени сандвичи "Маргарита"

Неделя е! И адски ме мързи! Предполагам не съм и единствената... 
Това е денят, който цял ден го прекарвам на дивана! Простичко казано - моят ден от седмицата! Обичам да го изкарам облечена с удобната ми пижама, гледайки хубави филми, гушкайки се с любимия човек, а ако е хубаво времето, да си направим една разходка до Витоша придружена с пикник и скара на открито. 
Неделя, освен че е "мързеливия ден", също така е и деня на калориите за нас. Имаме традиция да си приготвяме нещо вкусно и калорично, нещо, което гледаме да отбягваме през седмицата. Обикновено избираме между пица, спагети, домашна баничка, тутманик, палачинки и всякакви подобни вкусотии, заради които кардиото в понеделник ще се увеличи с поне 30-40 мин. Но на кой му пука? Неделя е! 

Днес реших да направя вариант на любимата ни пица Маргарита, само че под формата на сандвичи. За първи път ги пробвахме и определено ще повторим. Станаха чудеснии!

Ниво на трудност: лесно 
Порции: 2

Продукти:
4 филийки хрупкав хляб (аз ползвах италиански)
1 голяма скилидка чесън
Моцарела
1 връзка чери домати
няколко листа пресен босилек
чесън и лук на прах
2 супени лъжици зехтин екстра върджин

Приготовление:

1. Разтрийте всяка страна на филийките хляб със скилидките чесън.
2. Нарежете на тънки резени Моцарелата. Бъдете внимателни и си пригответе голяма доза спокойствие, защото си е истинска игра на нерви рязането на това меко сирене. След това сложете от парченцата върху филийките, а върху сиренето наредете резените домат. След това поръсете от подправката със сухия чесън.

3. За каква Маргарита си говорим, ако няма босилек? Затова тук е мястото да сложим 1-2 листенца пресен босилек. А върху него наредете отново няколко парченца от сиренето.  
4. Последната стъпка преди запичането на сандвичите, а и най-важната, е да намажете със зехтин страните на хляба. Това ще им придаде сочност. Намажете внимателно с четка, поръсете отново от подправката и след което запечете сандвичите на грил тиган. Ако нямате, може и на скара да ги приготвите. Всяка страна запичете за 4-6 минути. 
И сме готови! Ние лично се влюбихме в тях! 

Е, какво още чакате? Запретвайте ръкави и зарадвайте семейството си с тези невероятно вкусни сандвичи. Неделя е,можем да си позволим някоя друга калория в повече! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар