вторник, 3 февруари 2015 г.

7 романтични филма за Свети Валентин 

Февруари е! Навлязохме в месеца на любовта!

Да си признаем, не сме най-заклетите фенове на този романтичен празник. Смятаме, че не е нужен точно определен ден, за да покажеш на някой колко го обичаш, да му направиш романтична изненада или подарък. Напротив, любовта е най-прекрасното чувство на света, то придава красота на всичко около теб. Сивият живот става розов, усмихваш се безпричинно, излъчваш спокойствие, доброта и позитивизъм. И за всичко това е виновен само един човек! Затова нужен ли ти е ден, за да му покажеш колко е важен за теб? Когато човек е влюбен, за него всеки ден е празник, така че не чакай да дойде Свети Валентин, за да покажеш чувствата си към някой важен за теб човек. Подарявай му романтика по-често!

И въпреки това, не го отричаме. Особено последните години, когато студения прекрасен февруари приема облика на месеца на любовта и сивотата на зимата е нарушена от купищата червени сърца, които се подават от витрините на магазините и кафетата, от плакатите по улиците за предстоящите партита посветени на деня на любовта или просто от продавача на балони и павильоните за цветя отрупани с прекрасни червени рози. 

Освен, че е любовния месец, февруари е посветен и на Оскарите. Затова първото ни предложение към вас посветено на темата, е списък със седем филма, които няма по -приятно място за гледане от прегръдките на любимия. Ако предадеш и романтичен облик на спалнята си, това ще бъде перфектната изненада за скъпия човек. Пък и какъв по-приятен начин да прекараш Свети Валентин от това? 

 1. Тетрадката - Нямаше как да не започнем списъка именно с този филм. Още преди да излезе по кината, той се превърна в любим филм на всички влюбени. Той отразява голямата, безкрайната, невероятната любов, за които всички ние мечтаем. Онази обсебващата, при която имаш очи само за един човек. Страстната любов на Али и Ноа започва от тинейджърските години и въпреки всички перипетии, през които минава, тя успява да устои дори и на времето и да продължи до края. И колкото и пъти да гледаме филма, винаги пускаме по една сълза при думите - "Няма да е лесно, Ще бъде много трудно, ще трябва да работим всеки ден, но аз искам да го направя, защото искам теб. Искам те цялата, завинаги, всеки ден! Аз и ти... всеки Божи ден!". Красиво, нали?


2. П.П. Обичам те - Моят любим филм! Преди години,приятелят ми ме накара да го гледам. Бях истински учудена, защото той е всичко друго, но не и романтик. Затова и нямах търпение да седна на дивана и да разбера какво го е впечатлило, за да промени мнението му за романтичните филми. Не искам да си спомням колко пъти плаках на този филм. Това не е поредния сладникъв филм за нереалната любов. Той показва онази истинската, с които всички се сблъскваме. Онази безкрайна любов, която продължава дори и след края на живота, същата тази, която е с нас не само в хубавите моменти, но и в трудните. И е там до нас, именно за да ни дава сили да продължим напред. Силно препоръчвам!!! 
    

3. 500 мига любов - Дори най-големите песимисти, рано или късно се влюбват. Също като главната героиня от филма - Зоуи Дешанел. Подобно на П.П. Обичам те, тук отново не говорим за сладникавата любов, а за реалната, нашата, през която всички сме преминали през някакъв етап от живота си. Онази същата, през която преминаваме, за да си осъзнаем накрая, че "Тези захаросани картички, филми и песни са виновни за всичи лъжи и сърдечни болки."

4. Туристът - Този филм не е невероятен, просто защото в него участват не кой да е, а именно Анджелина Джоли и Джони Деп; не, защото е сниман в романтичните Париж и Венеция, а заради тази неспирна игра на котка и мишка, която представят любимите ни актьори. Човек никога не може да бъде сигурен на кой да вярва, но когато е намесена химията между двама, кой мисли за това? 

5. Град на ангели - Даа, да, да! Предполагаме, че всеки от вас е гледал този магнетичен филм, но класацията ни нямаше да е същата, ако го бяхме пропуснали. И сто пъти да го гледам, този филм винаги намира с какво да ме спечели и да прикове вниманието ми към него. И няма как да не е така, когато думи като тези ме докосват точно в сърцето - "Бих предпочел да докосна косата и само веднъж, да целуна устните и само веднъж, веднъж да докосна косата и, отколкото да прекарам цяла вечност без да съм го преживявал". 

6. Наистина любов - Този филм представя историите на осем британски двойки, които се сблъскват с любовта по много различни начини. Въпреки, че е 2 в 1 - романтичен и Коледен филм, той е всичко друго, но не и сантиментален. Това е трогателна комедия, изпълнена с невероятни моменти. Невъзможно е да гледате този филм без да се смеете, плачете и да се влюбите поне в един от героите. "Наитина любов" е най-добрата романтична комедия, правена някога! 

7. Нотинг Хил - Още един прекрасен филм, който попада в списъка с "вечните филми". Историята, която ни представят невероятната красавица Джулия Робъртс и любимеца на цяла Великобритания, Хю Грант, ни доказва, че любовта е неочаквана, необяснима и въпреки всичко това, е едно от най-невероятните неща, които могат да се случат на човек. Обожаваме този филм! 

























Няма коментари:

Публикуване на коментар